Хиляди нетърпеливи фенове на вампирската сага "Здрач" са се настанили в палатков лагер пред киното в Лос Анджелис, където следващата седмица ще се състои световната премиера на последния филм от поредицата.

Досега около 2200 души от цял свят са опънали палатки на циментовия площад пред киносалона, с надеждата да зърнат своите любимци. Робърт Патинсън, Кристен Стюарт и Тейлър Лаутнър ще преминат по червения килим за световната премиера на "Здрач: Зазоряване Част 2" на 12 ноември.

От филмовото студио „Съмит Ентъртеймънт“ са организирали специални събития за преданите феновете - маратонска прожекция на четирите излезли на екран ленти от поредицата, изненадващи срещи с членове на актьорския състав, тренировки в стил "Здрач".

Романите от поредицата "Здрач" на Стефани Майър предизвикаха сензация на книжния пазар, а излезлите досега на екран филми реализираха общо над 2,5 милиарда долара в международния бокс-офис.

Последният филм от вампирската сага "Здрач: Зазоряване Част 2" излиза на екран в няколко европейски страни на 14 ноември, а от 16 ноември ще бъде по кината в САЩ.