Ясни са тазгодишните носите на награди "Грами". Най-престижните награди в музиката бяха раздадени на бляскава церемония в Лос Анджелис.

Бандата fun. спечели статуетките в категориите за най-добър нов изпълнител и песен на годината с парчето си "We Are Young".

В категорията за албум на годината победители са Mumford and Sons с "Babel". Статуетката за най-добър запис отиде при Gotye и Kimbra за дуета им “Somebody That I Used To Know”. Двамата триумфираха и в категорията за най-добро поп изпълнение на дуо или група.

The Black Keys обраха статуетките в категориите за рок музика. Бандата спечели награди за най-добро рок изпълнение, най-добър рок албум (El Camino) и най-добра рок песен (Lonely Boy).

Jay-Z и Кание Уест пък пребориха колегите си в категориите за рап и хип-хоп музика, печелейки призовете за най-добра рап песен и най-добро рап изпълнение с парчето "N****s in Paris”.

Голямата победителка от миналогодишните награди "Грами” – Адел, и тази година не остана с празни ръце. Британката спечели в категорията за най-добро солово поп изпълнение на живо с песента си "Set Fire To The Rain". 

В шоуто на наградите се включиха Джъстин Тимбърлейк, Maroon 5, Риана, Стинг, Бруно Марс, Алиша Кийс, Франк Оушън и др.

Победителите във всички категории можете да видите тук>>>