Зигмунд Фройд и Салвадор Дали са главните герои в "Истерия" от Тери Джонсън – първото ново заглавие на голямата сцена в Сатиричния театър "Алеко Константинов" през идния сезон. В ролите са Тодор Близнаков и Благовест Благоев. Постановката на Боян Иванов ще има премиера в началото на октомври, съобщи днес пред репортери директорът на театъра Иван Попйорданов.

Йосиф Сърчаджиев ще режисира "Прелестите на изневярата" от Валентин Красногоров с Йорданка Стефанова, Полин Лалова, Ана Вълчанова, Димитър Живков, Жанет Йовчева, Пламен Великов, Силвана Пишимарова и Стефан Щерев-Чечо. Първите представления ще са в началото на ноември.

Авторският спектакъл на Николай Гундеров "Хористи" е планиран за януари идната година.

На 60-годишнината на актьора Пламен Сираков е посветена първата нова постановка за сезона на камерната сцена – компилация на режисьора Бойко Богданов по малките комедиите на Чехов "Калхас", "Юбилей", "Мечка", "За вредата от тютюнопушенето". Репетициите ще започнат в средата на октомври.

През есента ще е честването на 55-годишнината на Сатиричния театър, а в началото на 2013 г. - на 150-годишнината от рождението на неговия патрон Алеко Константинов. От трупата търсят подходящ текст за юбилея на бележития писател.