Фенове на сериала "Вероника Марс" събраха за един ден почти 2,5 милиона долара за снимките на киноверсия на поредицата. Набирането на средства се извършва на сайта Kickstarter и ще продължи до 12 април.

За създателите на филма сумата от 2 милиона е била минималната необходима. Те са планирали да я съберат за месец. Още през първите 12 часа в сметката на бъдещата лента вече са били натрупани над 2 милиона долара, което е рекордно постижениеза Kickstarter. Пари са изпратили повече от 40 000 души.

Повечето са превели по 35 долара, а един от почитателите на поредицата е дарил 10 000.

Сайтът призова феновете да не спират с даренията, тъй като набраните средства все още не са достатъчни, за да бъде заснет пълноценен филм. Освен това 20 на сто от парите ще отидат за данъци.

Създателят на сериала Роб Томас е съобщил, че още от 2007 година има планове да заснеме продължение на "Вероника Марс" под формата на пълнометражен игрален филм. Досега обаче не е успял да намери спонсори. Кинокомпанията "Уорнър брос", която държи
правата върху сериала, първоначално не е проявила интерес. Сега обаче представители на компанията са обещали да помогнат, ако режисьорът докаже, че има голям зрителски интерес към продължението.

"Вероника Марс" е американски сериал по идея на Роб Томас, започнал през 2004 г. Заснети са три сезона. Сериалът е училищна криминална драма. Главната героиня (в ролята Кристен Бел) е нещо като училищния детектив и помага на баща си, бивш шериф и настоящ частен детектив, да разрешават заплетени случаи.