Едни от хедлайнерите на тазгодишния фестивал Sofia Rocks - Godsmack, идват с антураж от 20 човека – артисти, технически екип и транспортен песонал. Бандата вече е в Европа за турнето си и ще пристигне в България за Sofia Rocks 2012 с два внушителни тур буса и специално мобилно приспособление за личната си техника и оборудване.

Специални помещения за разпускане и разнообразни храни и напитки са част от изискванията на рок бандата. Организаторите трябва да осигурят първокласна храна и напитки за 20 човека. Бандата задължително иска да има избор от месно, вегетарианско меню и такова без глутен. Рок звездите не желаят да виждат никаква мексиканска храна! И никаква бяла лазаня! Дали би им харесала българската кухня, предстои да разберем.

Задължителните напитки, които трябва през цялото време да са на една ръка разстояние от музикантите са първокласно кафе и 4 вида чай, богат асортимент от млека, фрешове и всякакви газирани напитки. Съли Ерна и компания държат освен на добрата хидратация, и на парти консумацията, включваща дълъг списък от изтънчени вина, разхлаждащи бири и сребърна текила. За мезе момчетата ще хапват свежи плодове, специална селекция от шоколади, тортила чипс, гуакамоле и други дипове. Сред любимите лакомства на бандата е фъстъченото масло, което присъства навсякъде в забележителни количества.

Специално за нуждите на Godsmack, ще бъдат наети над 30 човека от България. Част от тях ще бъдат ангажирани в разтоварването на техниката и монтажните дейности, а други ще са заети с комфорта на изпълнителите – масажист в специално оборудвана стая за масажи, 2 англоговорящи лица, които ще придружават групата навсякъде, шофьори и други.

Godsmack настояват и за специална стая за репетиции, в която групата ще може да разпусне преди шоуто и да забият няколко парчета преди да излезнат пред българските фенове. Стаята ще е е достатъчно голяма, за да побере цялата техника на групата.

Сцената, на която рок идолите ще забият на 7 юли ще е със заплашителни размери - най-голямата, която може да се побере в стадиона, сходна като мащаб с тази на Metallica и Rammstein преди 2 години. Не е ясно защо гримьорната на артистите трябва да бъде оборудвана с меки мебели с необичайно големи размери - може би големите момчета обичат да релаксират на широко.

Бекстейдж зоната също ще е огромна. Тя ще побира всички групи и техните екипи, а момчетата от Godsmack ще са отделени в специална част с VIP кетъринг, където ще са разположени техните места за отдих, съблекални и офиси.