Деветгодишната Кувензане Уолис, която е номинирана за награда "Оскар" за най-добра актриса, беше сред наградените от сп. "Есънс" на шестия им обед "Чернокожите жени в Холивуд".

За да може да говори зад катедрата, Кувензане, която получи наградата за пробив, трябваше да се качи на стъпало. Тя благодари на режисьора на филма "Зверовете от дивия Юг" Бен Зейтлин и на бавачката, придружавала я на снимачната площадка. Кувензане Уолис е най-малката номинирана в категорията за най-добра актриса в историята на наградите "Оскар" и едва 10-ата афроамериканка с подобно признание.

Опра Уинфри се качи на сцената с насълзени очи и каза, че няма нищо по-добро от признанието на своите. Тя получи наградата за влияние.

Президентът на сп. "Есънс" Мишел Ибанкс каза, че наградените от тях "променят самото определение на понятието влияние с присъствието си в Холивуд".

Актрисата Габриел Юниън получи наградата за храброст. Тя развълнува присъстващите, като каза, че е позирала така на снимки, че да "омаловажи черния си цвят" и не е смеела да се противопостави на расизма в училище и в Холивуд, когато е била млада.

Награда получи и Наоми Харис от "007 координати: Скайфол".