Рапърът Джей Коул оглави класацията Билборд 200 за албуми с новия си диск "Born Sinner" през третата седмица след пускането му в продажба, като изпревари Уейл и Кание Уест.

Вторият албум на Джей Коул "Born Sinner" излезе на 18 юни. Според "Билборд" случаите като този с Джей Коул, при които албум постепенно се изкачва до първа позиция в чарта, вместо да дебютира под номер 1 в него, са рядкост.

Това е така, защото повечето албуми регистрират най-големи продажби през първата седмица след появата си на пазара и след това се затрудняват да поддържат същото ниво в конкуренцията с други нови дискове.

Откакто Нилсен СаундСкан започна да анализира чартовете през 1991 г., те са били оглавявани от 583 албума. Едва 13 на сто (76 диска) от тях, сред които и "Born Sinner", не са дебютирали под номер 1 в класацията.

28-годишният рапър от Северна Каролина благодари на феновете за успеха на новия му албум. Както оповести в. "Ю Ес Ей тудей", "Born Sinner" трябваше да се задоволи с втора позиция в чарта, след като бе изпреварен първо от "Yeezus" на Кание Уест, а след това от "The Gifted" на Уейл, преди да оглави класацията с 58 000 продадени копия през третата седмица след появата си на пазара.

От "Born Sinner" са продадени общо 439 000 копия, а от "Yeezus" - 431 000. "The Gifted" зае втора позиция в чарта тази седмица с 50 000 продадени копия, следван от "Yeezus" с 39 000.