Специален акцент в програмата на фестивала за съвременно изкуство от Южна Корея – Дома Арт Фест "Пулсът на Южна Корея", е детската програма, посветена на изкуства и забавления от Южна Корея за най-малките.

На 1 и 2 юни аниматори от Дома Арт Фест ще учат децата как да сгъват оригами, да правят корейски маски и ветрила, да изписват имената си с калиграфия и да играят на типични корейски игри. Децата ще могат да видят и красивата корейска анимация "Моята приятелка Мери“. Филм ще бъде озвучен на живо със симултанен дублаж от любима българска куклена актриса.

Специална работилничка по анимация ще учи малките как от сгънати хартийки, пластелин и изрезки да направят свое собствено филмче. Радост Нейкова - специалист по анимация, ще очакава децата, навършили 7 години, на 1 юни от 14 ч. във Фабрика 126 с ножичка и молив в ръка. Малчуганите трябва да бъдат записани за участие до 27 май на [email protected]. Заедно с имената да детето, трябва да бъде изпратена и снимка на негова рисунка. Радост ще обработи филмчето на всяко дете и ще му го подари на индивидуално CD, придружено с личен сертификат от името на фондация Дома Арт. 20 деца ще могат да участват в това занимание.

Организаторите са подготвили и специален геймърски кът, където ще могат да се играят целодневно любимите на всички корейски деца компютърни игри.

Всички събития са с вход свободен, а за децата е осигурен здравословен обяд от Harmonica.

Дома Арт Фест е от 30 май до 9 юни в четирите локации: Национална художествена галерия, Национална художествена академия, Vivacom Art Hall и Fabrica 126.