Броени дни след шокиращото си музикално завръщане, Дейвид Бауи обмисля възможността за еднократен концерт през лятото в родния Лондон.

Рок иконата изуми феновете миналата седмица, когато неочаквано пусна в интернет първия си сингъл от десетилетие. Парчето "Where Are We Now?" незабавно се превърна в хит и вече е в челната десетка на британския чарт. Стана ясно също, че Дейвид Бауи тайно е работил през последните две години над нов материал. И докато се очаква през март 66-годишният изпълнител да издаде албум, няма вероятност той да зарадва почитателите си
с турне.

Продуцентът му Тони Висконти обаче разкрива, че Бауи няма нищо против идеята за еднократен зрелищен концерт в Лондон. Експерти от музикалната индустрия смятат, че шоуто на открито може да бъде организирано в Хайд парк или на стадион "Уембли".

След здравословни притеснения през 2004 г., когато страстният някога пушач Дейвид Бауи претърпя сърдечна операция, постоянно се спекулира със състоянието му. Висконти настоява, че певецът, който упорито страни от живота в светлините на прожекторите, е в добра форма, но въпрекитова обяснява: "Дейвид не иска повече да ходи на турнета, защото им се е наситил. Той обаче не изключва възможността за еднократно шоу. За мен бе облекчение да разбера, че Бауи е склонен да осъществи тази идея".