Даниел Либескинд – архитектът на "Кота нула", става почетен доктор на Нов български университет /НБУ/ и ще води уъркшоп със студенти от 4 до 8 март.

Уъркшопът на световноизвестния американски архитект със студентите от департамент "Архитектура" на НБУ е част от Академичното архитектурно ателие "София - европейска столица на културата-2019".

Бъдещите архитекти ще работят предварително върху проекти за обновяването, реконструкцията и адаптацията на архитектурно-градоустройствените обществените пространства в София. По време на уъркшопа проф. Либескинд ще даде препоръки по проектите.

Официалното откриване на курса е на 4 март в 11.30 ч., а от 12.30 ч. е церемонията за удостояването на проф. Либескинд с титлата почетен доктор на НБУ в аулата на висшето учебно заведение.

Американският архитект е автор на множество емблематични сгради. Последният му успех е спечелването на конкурса за проект на "Кота нула" в Ню Йорк, на мястото на Световния търговски център, обект на терористичната атака на 11 септември 2001 година.