Известната уелска певица Бони Тейлър ще представя тази година Великобритания на песенния конкурс "Евровизия 2013", който ще се състои в шведския грaд Малмьо.

По данни на Би Би Си, утвърждаващи участниците в песенния конкурс, Бони Тейлър ще изпълни композицията "Believe In Me" /"Вярвай в мен"/. Парчето ще прозвучи за пръв път по радиото въвВеликобритания на 18 март.

"Поласкана съм и съм радостна, че мога да представям страната си на "Евровизия" - особено с толкова потресаваща песен. Обещавам да направя всичко, което мога, за Обединеното кралство" - каза в тази връзка 61-годишната Бони Тейлър.

Миналата година на "Евровизия 2012" в Баку Великобритания беше представена от ветерана на британската поп сцена, от 75-годишния Енгелбърт Хъмпърдинк. Резултатът обаче бе разочароващ. Великобритания пет пъти е била победител на "Евровизия" от 1957 година насам, като последният път е бил през 1997 г.

Сред световноизвестните хитове на родената в Уелс Бони Тейлър са "It's a Heartache", "Total Eclipse of the Heart" и "Holding Out for a Hero". През 1984 г. е номинирана за три награди "Грами".

Песента "Believe In Me" е на американския композитор Дезмънд Чайлд, сътрудничил с певеца Рики Мартин и с групи като "Кис" и "Бон Джоуви", и на британските Лорън Кристи и Кристофър Брейд.