Групата Bon Jovi пуска билети за предстоящите си концерти с цена само 12,50 британски лири, защото се притеснява, че рок феновете не могат да си позволят високите цени.

Американските рокмузиканти са решили да направят достъпни за феновете си местата за предстоящите концерти, след като "Ролинг стоунс" предизвикаха скандал с цени от 95 лири до 375 лири за шоутата за 50-годишния им юбилей.

Роб Халет, промоутър на "Бон Джоуви " за Великобритания от AEG Live каза, че според групата на феновете се налагат прекалено високи цени и тя е решена да действа:

"Много се зарадвах, когато те дойдоха при мен и настояха цените за турнето "Because We Can" догодина да са такива, че да могат всички да го гледат. Ако искаме да оцелеем като индустрия, трябва да се откажем от елитисткия имидж на високи цени и дори още по-високи на препродадените билети. В крайна сметка рок енд ролът винаги е бил и трябва да бъде музика на хората, а това означава на всички".

"Ние сме насред рецесия и затова групата мисли, че цена от 12,50 лири е идеална" – каза източник от Bon Jovi пред "Дейли мирър".