Американският соул ветеран Боби Уомак спечели наградата на Q Magazine в категорията най-добър албум за "The Bravest Man In The Universe". Церемонията по връчване на отличията на британското музикално издание се състоя в Лондон.

Албумът на Уомак е издаден на 11 юни тази година и е продуциран от Деймън Олбърн (Blur). "The Bravest Man In The Universe" е първият албум на соул певеца от 18 години насам.

"Dayglo Reflection" – една от композициите в диска – е записана в сътрудничество с Лана Дел Рей. В тавата участва и Адел. 68-годишният Уомак бе диагностициран с рак на дебелото черво и опериран по-рано тази година.

Muse бе обявена за най-добрата съвременна група в света. А музикантите от Blur получиха награда за най-добро изпълнение на живо от Q Magazine.

Емили Санде бе отличена като най-добра изпълнителка, а наградата на Q Magazine за млад изпълнител бе присъдена на Джанго Джанго. За най-добро парче бе обявено "Ill Manors" на Plan B.

За герой на Q Magazine бе провъзгласен английският музикант, китаристът Джони Мар, за идол – рокмузикантът Брандън Флауърс, за икона – Dexys. За най-добър видеоклип бе признат "Disconnected" на английската група "Кийн". Сред наградените бе и групата Pulp.