Рокаджиите ветерани от хеви метъл групата "Блек Сабат" наскоро постигнаха небивал успех, като оглавиха американската класация за албуми Билборд 200 след близо 50-годишно чакане с новия си диск "13", а вече подготвят нов албум. Преди това бандата за пръв път от повече от 4 десетилетия зае първо място в британския чарт с "13".

Новината е изумителна, сподели китаристът Тони Айоми, който е сред участниците в оригиналния състав на бандата. Оглавяването на американския чарт е поредното важно събитие в историята на групата "Блек Сабат", допълни нейният вокалист Ози Озбърн. "Не можехме да си представим, че това ще се случи, увери басистът Гийзър Бътлър. Трябва да благодарим на Господ, че имаме страхотни и много търпеливи фенове."

Освен в САЩ и Великобритания, "13" постигна голям успех и другаде по света, като зае първо място в чартовете в Дания, Германия, Нова Зеландия и Швейцария, второ място в Австрия, четвърто в Австралия, пето в Белгия и Ирландия. Макар успехът на "13" да не е отшумял, бандата от Бирмингам планира да издаде нов диск.

Бътлър разкри, че се готви да участва в записи заедно с другите музиканти от групата. Ози Озбърн увери, че "13" ще има продължение и че към бандата ще се присъедини барабанистът Бил Уорд. Той не участваше в записите на "13" поради здравословни проблеми и бе заместен от Брад Уилк от "Рейдж агейнст дъ машин".