Бионсе, Дженифър Лопес и Florance and the Machine са сред звездите, които ще пеят на четиричасов благотворителен концерт в полза на жените.

Проявата "Sound of Change Live" ще бъде организирана на 1 юни на стадион "Туикънам" в Лондон. Средствата от продажбата на билети ще бъдат предоставени за различни здравни и образователни проекти в подкрепа на момичета и жени от над 70 страни по света.

Организаторите изчисляват, че ако всички билети бъдат продадени, средствата ще са достатъчни за финансирането на най-малко 120 проекта. Всеки купувач ще може да посочи кой от тях иска да подкрепи.

Освен Бионсе, Дженифър Лопес и Florance and the Machine, на концерта ще пеят още ритъм енд блус звездата Джон Леджънд, британската сензация Ели Гулдинг и рапърът Тимбаленд. Предстои да бъдат оповестени имената и на други изпълнители. В проявата ще се включат и американските звезди на киното Джеймс Франко, Блейк Лайвли и Джейда Пинкет-Смит.

Шоуто ще бъде продуцирано от Харви Голдсмит, участвал в организирането на благотворителните концерти "Лайв ейд" и "Лайв ърт".

Билетите за концерта "Sound of Change Live" - 52 000 на брой - са на цени между 55 и 95 британски лири (85-150 щатски долара).