Филмът "Арго" на Бен Афлек е големият победител на 66-ата церемония за раздаване на наградите на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА), които бяха раздадени снощи в Кралската опера в Лондон.

85-годишна французойка бе отличена за най-добра актриса, предадоха световните агенции.

"Арго" взе БАФТА за най-добър филм, а Бен Афлек - за най-добър режисьор. Лентата спечели и в категорията за монтаж.

Последният филм на Том Хупър - "Клетниците", спечели четири отличия. Лентата спечели БАФТА за дизайн на продукцията, за звук и за грим и прически, а Ан Хатауей бе обявена за най-добра актриса в поддържаща роля, а в същата категория при мъжете триумфира Кристоф Валц.

85-годишната французойката Еманюел Рива взе БАФТА за най-добра актриса в главна роля за превъплъщението във филма "Любов". Лентата на австриеца Михаел Ханеке получи приза за най-добър чуждестранен филм.

Британецът Даниъл Дей-Луис взе БАФТА за най-добър актьор в главна роля за превъплъщението си в образа на Линкълн в едноименния филм на Стивън Спилбърг.

Куентин Тарантино получи БАФТА за най-добър оригинален сценарий за своя уестърн "Джанго без окови".

Последната лента за легендарния шпионин Джеймс Бонд "Скайфол" грабна приза за най-добър британски филм.

Британският режисьор Алън Паркър бе удостоен с БАФТА за цялостен принос.

След като разбрахме кои са тазгодишните носители на "британските Оскари", остава да разберем и кои ще бъдат победителите на церемонията на истинските "Оскар"-и на 24 февруари. Следете специалната рубрика на btvnews.bg за "Оскар"-ите>>>