„Невъзпитаните” български карикатуристи представят новата си изложба (ГАЛЕРИЯ)
„Дело №113” е вдъхновена от липсата на правосъдие и справедливост в нашата страна
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 11
    1

„Дружеството на невъзпитаните български карикатуристи” представя новата си изложба „Дело №113” в столичната галерия „Сезони”.

Алла и Чавдар Георгиеви, Анатолий Станкулов, Ивайло Нинов, Иван Кутузов – Кути, Илиян Савков, Маргарита Янчева, Христо Комарницки и Чавдар Николов са артистите, които с карикатурите си показват липсата на правосъдие и справедливост в нашата страна.

„Президентските воли и неволи” през погледа на Христо Комарницки (ГАЛЕРИЯ)Карикатуристът представя своя поглед върху мандатите на петимата български президенти

Идеята за изложбата се ражда още през лятото.

„Дело №113”
Снимка: btvnovinite.bg

„Това е прочит на доклада на Европейската комисия,  в който се казва, че освен проблеми в правосъдието имаме и проблеми в медиите, обяснява Христо Комарницки. Според доклада медиите у нас са на 113-то място по свобода на словото, откъдето идва и името на изложбата.

„Разбира се, че има свобода на словото, обаче трябва да имаш и мъдростта и интелигентността да знаеш какво да правиш с тази свобода”, отбеляза Ивайло Нинов. Според него всеки човек трябва да си налага автоцензура, която по думите му е равносилна на доброто възпитание.

„Дело №113”
Снимка: btvnovinite.bg

„Струва ми се, че толкова време минава в добър тон в нашата страна, че е време някой да изохка”, сподели Чавдар Николов.

Вижте повече във видеото:

  • 11
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре