Земетресение взе две жертви в Италия (ОБЗОР)
Разрушенията на о. Иския са много сериозни
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0

Продължават спасителните работи на италианския остров Иския, който беше ударен от земетрсение от 4 по Рихтер късно снощи. Жертвите са две, ранените са над 40.

Трусът е разлюлял острова около 21 ч. местно време снощи. Бил е сравнително слаб - около 4 по Рихтер, но само на 10 километра дълбочина. Загиналите са две жени. Едната от тях е загинала след като мазилка на църква се е срутила върху нея.

Земетресение на италианския остров Иския взе жертвиНай-малко две жени са загинали, спасителите успяха да извадят живи три деца

Спасители извадиха живо бебе изпод руините, а след това под бурни аплодисменти успяха да спасят и другите двама братя  – 11-годишния Чиро и 8-годишния Матиас.

Разрушени са множество жилищни сгради, църквата на града, пострадали са и съседните градове. Вторичните трусове са били най-малко 14.  Болницата е евакуирана поради срутвания на част от сградата. Над 1500 човека остават без покрив на главата.

Спасиха и трите деца, затрупани под къща след труса в ИскияРодителите им също са живи и здрави

Веднага след труса снощи на пристанището на Казамичола се създаде хаос от тълпите туристи, които прекратиха преждевременно ваканцията си. Опашките за билети все още са безкрайни, а фирмата-превозвач завиши чувствително цените за връщане към Неапол. 

След два дни е първата годишнина от смъртоносното земетресение в Аматричи. То отне живота на над 300 човека.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре