Заседанието България – Македония: Какво договориха правителствата (ОБЗОР)
Първото заседание на двете правителства завърши с подписването на десет конкретни спогодби
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    2

По-евтин роуминг с Македония, военно сътрудничество и съвместна реализация на инфраструктурни проекти – това са част от договореностите, подписани днес в Струмица от българското и македонското правителство на първото им съвместно заседание.

Управляващите обсъдиха също туристически проекти, както и оказване на помощ при катастрофи.

Първото заседание на двете правителства завърши с подписването на десет конкретни спогодби.

Следващата седмица ще се обсъжда молбата на Македонската църкваПредстои да бъде съставена комисия, която да обиколи и изслуша позицията на поместните православни църкви

Македонските журналисти поставиха и въпроса за това дали българската държава ще подкрепи признаването на охридска архиепископия за самостоятелна църква и за македонския език.

Бойко Борисов в Струмица: Разбираме се, учените да си спорят за езикаИ той, и Зоран Заев изразиха надежда, че църквите на двете страни ще си сътрудничат

След официалните срещи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се срещна с представителите на българската общност в Струмица, които са били преследвани от правителството на Никола Груевски.

Сънародниците ни също поставиха и въпроса за проблемите около даването на българско гражданство и отпадането на документите за произхода на македонските българи.

  • 5
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре