Пламъците от Гренфел подпалиха гняв срещу местната власт в Лондон (СНИМКИ)
Останалите без дом хора не искат празни обещания, а отговори на въпросите си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0

Граждани щурмуваха общинска сграда в лондонския район Кенсингтън в знак на протест срещу неадекватните действия на местната власт след пожара в жилищната сграда „Гренфел”, която отне над 30 човешки живота и остави стотици хора без покрив над главата, съобщава Би Би Си.

С възгласи „Искаме справедливост!” десетки хора излязоха на протест пред местния съвет. Още от първите часове на огненото бедствие има и сериозно подозрение у обитателите, че при ремонта на сградата фирмата изпълнител е вложила некачествени материали. Това те наричат "Убийство на бедни".

Според организаторите на протеста съветниците не са пожелали да излязат и да говорят с тях, а вместо това се задоволили с общо изявление, че останалите без дом ще бъдат настанени в други жилища. В позицията обаче не се споменава точният брой на обитателите на блока.

„Никой не знае какво се случва. Хората са гневни, те не искат да спят по улиците”, коментира пред медията един от демонстрантите.

Кралица Елизабет II посети център за помощ на пострадалите от пожара в ЛондонТя изказа съболезнования на семействата на жертвите

По-рано през деня гневът на оцелелите от пожара се стовари върху депутата Андрея Лийдсъм, която дойде на посещение при тях. Останалите без дом хора я наобиколиха и попитаха защо при визитата си на мястото на пожара премиерът Тереза Мей не е счела за нужно да се срещне с тези, на които се е наложило да бягат от пламъците.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре