Нови протести и сблъсъци между леви и десни радикали в САЩ (СНИМКИ)
Десетки арестувани в Бостън, в Далас полицията прогони демонстранти от гробище
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1

Полицаи от силите са борба с безредиците принудиха стотици протестиращи да напуснат даласко гробище, в което са погребани жертви на Гражданската война, съобщават световните агенции.

До намесата на полицията се стигна, след като в гробището "Пиъниър парк" имаше сблъсъци между противниците на расизма и привърженици на идеята за запазване на паметниците на личности от Конфедерацията. Хора и от двете страни носеха оръжия, но до изстрели не се стигна. Двете групи само се бутаха и блъскаха.

Протести срещу расизма в САЩ
Снимка: EPA

В същото време по улиците на Бостън хиляди излязоха на протест срещу омразата и расизма. Шествието беше отговор на друга проява, организирана от десницата – митинг в подкрепа на свободата на словото. 40 000 прогресивни и няколко пъти по-малко консерватори се срещнаха в централния градски парк „Комън”, където десните решиха да прекратят протеста си.

Хиляди американци се включиха в митинга за свободата на словото (ГАЛЕРИЯ)Организаторите на митинга се дистанцираха от неонацистите, които доведоха до размириците в Шарлотсвил

Плътен полицейски кордон ги отделяше от левите и правозащитни активисти. Близо 30 души са задържани при опити за конфронтация между двата митинга.

Протести срещу расизма в САЩ
Снимка: EPA

Организаторите на "Митинга на свободното слово" публично се дистанцираха от неонацистите, един от които уби жена с колата си по време на сблъсъците в Шарлотсвил.

Паметниците, които (пак) разделиха Америка150 години са минали от войната между Севера и Юга, но раните още не са заздравели

Демонстрации срещу расизма бяха организирани още в Атланта и Ню Орлиънс.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре