Хиляди американци поискаха импийчмънта на Доналд Тръмп
Демонстрантите вярват, че президентът е нарушил американската конституция и е възпрепятствал правосъдието
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 12
    2

Хиляди граждани протестираха в Съединените щати и поискаха импийчмънта на президента Доналд Тръмп. Демонстрантите вярват, че президентът е нарушил американската конституция и е възпрепятствал правосъдието.

Протестиращите се събраха снощи в центъра на Лос Анджелис, скандираха лозунги срещу Тръмп и носеха плакати. Подобни протести се проведоха и в други градове от Калифорния и страната, включително в Остин, столицата на щата Тексас.

По-малка група от протестиращи в подкрепа на Тръмп се събраха пред полицейското управление на Лос Анджелис.

Протести срещу Тръмп
Снимка: EPA


Гражданите са недоволни и от враждебното отношение на президента към медиите.

Вчера Тръмп публикува в профила си в „Туитър” пародиен видеоклип, който показва как милиардерът пребива с юмруци мъж, чието лице е покрито с логото на телевизия Си Ен Ен.

Доналд Тръмп „преби” Си Ен Ен в пародийно видеоКлипът беше публикуван от американския президент в личния му туитър акаунт

Смята се, че оригиналното видео е от 2007 г. от турнира „Кеч мания” в което Тръмп се сбива с ръководителя на Световната федерация по кеч – Винс Макмеън. По-късно Си Ен Ен публикува изявление, в което посочва, че е тъжно, когато президентът на САЩ насърчава насилието срещу репортери.

Използвани са материали на БТА
  • 12
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре