Гръцките фермери се готвят да блокират пътища (СНИМКИ)
Последният шанс да се избегне това е среща на недоволните с Ципрас
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0

Фермерите в Гърция са в готовност от утре да започнат блокади по пътищата в знак на протест срещу договорения с кредиторите скок на данъците, съобщава БНР. Земеделските производители заплашват депутатите, че няма да ги допуснат в избирателните райони, ако подкрепят промените.

Не може да се предвиди къде ще има блокади, защото практиката  на фермерските протести  е в изненадващото на затваряне на пътищата.

Недоволните настояват за среща с премиера Алексис Ципрас, като вероятно до затваряне на пътища ще се стигне, ако не бъде постигнато споразумение с него. Някои фермерски съюзи вече са готови с местата за затваряне на пътищата, а други все още се организират за протести, посочва кореспондентът на националното радио.

Моряци и земеделци протестират в ГърцияКорабите останаха закотвени на пристанищата, а недоволни фермери организираха своеобразен пазар пред финансовото министерство в столицата

Земеделците от  Лариса са категорични, че от утре започват блокиране на магистралата, а тези от Халкидики струпват техника в близост до летище Солун, но оставят отворени централни пътни артерии.

Много трактори се насочват и към пристанищата, но фермерите не съобщават дали смятат да блокират пътища, а на други места  машините са разположени в близост до основни трасета. В района на Серес-Промахон също се увеличават фермерите, готови да протестират, но без да затварят граничния пункт с България.

Селскостопанска техника има струпана и около Драма и Кавала.

Подготвят се и демонстрации по островите.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре