Историческата драма "12 години в робство", филмът "Американска схема" и космическият трилър "Гравитация" са сред 10-те филма, които бяха номинирани за наградата на Гилдията на продуцентите на САЩ, предаде Ройтерс.

"Железният човек 3" е най-печелившият филм за 2013-а>>>

Останалите номинирани филми са "Син жасмин" на Уди Алън, трилърът "Капитан Филипс", драмата "Клубът на купувачите от Далас", романтичната история "Тя е глас", комедията "Небраска", "Спасяването на мистър Банкс", посветен на работата над филма "Мери Попинс" на "Дисни", и "Вълкът от Уолстрийт" на Мартин
Скорсезе (по кината от bTV Studios>>>).

Критиците са изненадани от липсата на изненадващо на "Истинският Люин Дейвис" на братя Коен, "Август: Окръг Осейдж" и "Икономът" от списъкът с номинираните, тъй като филмите получиха високи оценки от специалистите и публиката.

"12 години в робство" с най-много номинации за "Златен глобус">>>

Церемонията по връчването на наградите на Гилдията на продуцентите е на 19 януари в Бевърли хилс. Носителите на награди във филмовите категории със сигурност ще са сред претендентите за най-престижните отличия в киното, тези на Американската киноакадемия, които ще бъдат връчени 6 седмици по-късно - на 2 март.

"Тайм" класира най-слабите филми на 2013 г.>>>

Миналата година драмата "Арго" на Бен Афлек бе отличена с приза на Гилдията на продуцентите и след това спечели наградата "Оскар" за най-добър филм.