14 фотографи представят древните обичаи на България в Москва
Заснетите кадри са майсторски поглед върху нестинарството, кукерите, надсвирване с гайди, лазарки, мъжко хоро в реката, кушия…
  • Последни
  • Най-четени

  • 9
    0

Нестинарство, кукери, надсвирване с гайди, лазарки, мъжко хоро в реката и кушия са само част от темите в изложбата „Древни обичаи и традиции от България“. Тя ще бъде открита на 27 септември в центъра за дизайн и архитектура „Артплей“ в Москва.

До 17 октомври т.г. свои работи ще представят 14 български фотографи - Александър Михайлов, Ани Петрова, Анастас Търпанов, Богдан Стойко, Владимир Мачоков, Евгени Димитров, Иван Василев, Йордан Йорданов, Лилия Йотова, Петър Абаджиев, Радила Радилова, Стефан Марков, Тихомира Методиева – Тихич, Цветан Томчев.

Предисторията на гостуването в Москва датира от ноември 2016 г., когато в София е подписан меморандум между Националната асоциация на професионалистите във фотоиндустрията (НАПФ) в Русия и Асоциацията на професионалните фотографи (АПФ) в България. През април тази година в София бяха изложени 25 творби на руски автори, членове на НАПФ. Събитието бе съпътствано от майсторски клас на популярния руски художник-фотограф Григорий Горячев, както и от специално организирана от домакините (АПФ) фотосесия с лица от българския шоубизнес.   

13 откачени обичая по светаВижте колко различни могат да са хората по света

                                                                                                  

  • 9
    0
Още по темата