Едно време да станеш барман беше трудна работа. Причината беше, че от това се печелеха добри пари и затова малцина получаваха този шанс. Естествено и заведенията не бяха толкова много и напитките също.

Днес всичко това е в миналото. Бармани колкото искаш, но за да си добър барман се изискват много познания и умения.

И въпреки че при много спортове, като футбола, нямаме световен шампион, то при барманите имаме такъв, при това двоен. Още по-интересното е, че Васил Колев веднъж е печелил тази титла в най-трудния клас – коктейл с шампанско.

Според познавачи това е най-трудният коктейл и се прима за висш пилотаж в тази професия.

Интересно е да наблюдаваш как професионални бармани правят коктейли. Въздухът се изпълва с всевъзможни аромати.

Всъщност най-важното според тези професионалисти е така да се смесят отделните течности, че да се постигне съвършен баланс.