Хиляди непреклонни в недоволството
Чадър вместо плакат на 17-ия ден на протести
Въпреки проливния дъжд граждани се събираха пред Ларгото и се отправиха на традиционното шествие
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 33
  • 20
    1

Вече три седмици след започването на протестите #ДАНСwithme. За 17-ти ден в София граждани се събраха на Ларгото въпреки втория ден почти непрекъснат дъжд.

Множеството скандираше "Оставка" и "Червени боклуци" пред Министерски съвет, а в 20 ч. потегли на традиционното си шествие из столицата - - Народно събрание, Орлов мост, НДК и централите на ГЕРБ, БСП и ДПС.

От началото на протеста двама без документи за самоличност и един с наркотични вещества са отведени в столичното първо районно, съобщи МВР. Преди да се отправят на шествието си столичната полиция съобщи за около 300 протестиращи пред МС, а към 20:30 вече бяха 2500.

В същото време организаторите на „На кафе пред парламента” зоват в понеделник по повод 1 юли ("Джулай морнинг") протестът да започне от 8 ч. и да се проведе пред Министерски съвет.

#ДАНС под дъжда

Организаторът на ДАНСwithme Асен Генов пише във фейсбук, че за 16 дни протестът се е очистил от провокатори и организирани симпатизанти на ГЕРБ. По думите му „вчерашните 1500-2000 души в дъжда ще доведат 15,000-20,000 в понеделник, когато няма да вали.

„Ела, изгрей”

Фейсбук страницата, която организира протестните акции „На кафе пред парламента” отправи призив в понеделник по повод 1 юли ("Джулай морнинг") протестът да започне от 8 ч. и да се проведе пред Министерски съвет вместо Народното събрание, както беше досега. "Приятели, нека на 1ви юли 2013 г. да посрещнем заедно Джулая. Да се насладим на слънчевия изгрев пред Министерския съвет, в 8:00 часа, да изпием по едно кафе за здравето на любимите ни министри, които ще заседават в този час, а и за да ни върви добре седмицата", пишат организаторите и добавят, че в идните дни отново сборният пункт ще бъде Народното събрание.

По-рано днес недоволните предприеха по-силни мерки, за да поставят исканията си на дневен ред освен мирните протести и краткотрайните блокади на кръстовища в центъра на София. В неделя беше блокирано движението по магистрала „Тракия” преди Пловдив, а столичният бул. „Брюксел” беше обсаден и движението спряно.

В страната

След шествие по главната улица в Пловдив, за пореден ден протестиращите блокираха Централна гара и четири влака останаха на изчакване.

Днес протест във Варна няма да има, тъй като в града се провеждат местни избори.

Около 50 човека се събраха пред сградата на община Бургас за 17-ти пореден ден на протест. Днес протестиращите размахаха метла и символично изметоха правителството. Инициативен комитет реши, че е време да бъдат блокирани пътища и в Бургас. Обсъжда се затваряне на възловото кръстовище между сградите на ЖП гарата, областна администрация и пощата.

  • 20
    1
Още по темата
33 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре