Пожарникарите излязоха на протест (ОБЗОР)
Закриването на служби може да увеличи многократно щетите от пожари
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0

Огнеборци се събраха на протест под прозорците на МВР с искане за по-високи заплати, достойни условия на труд и срещу готвеното закриване на противопожарни служби. Пожарникарите настояват за поне 15% увеличение на заплатите. Смятат, че планираният в бюджета за догодина  ръст от 5-6 на сто не е достатъчен нито за да мотивира младите, нито за да задържи старите огнеборци.

Предпуреждават и че готвеното закриване на служби, ще увеличи многократно щетите от пожари, включително горски.

Пожарникарите излязоха на протест Ако исканията им не бъдат чути, те плашат със съвместни протести с полицаите догодина, по време на европредседателството

Кубинки с пирони в подметките и стари униформи – така пожарникарите описват системата. Казват, че с всяка изминала година кандидатите за работа намаляват, а заплата между 660 и 850 лева, както и предпазните облекла със съмнително качество няма как да ги мотивират.

За да чуе исканията им на протеста дойде и МВР-министърът. Протестът продължи с шествие до финансовото министерство.

Очаква се до дни все пак да бъде свикан извънреден съвет за социално партньорство, където да се обсъдят исканията на пожарникарите. Ако не бъдат чути казват, че ще продължат с протестите. Готови са и на съвместни действия с полицаите по време на европредседателстовто.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре