И днес продължава седящият протест пред парламента на шоумена Слави Трифонов. Той настоява депутатите да предприемат конкретни действия за превръщането в закон на резултата от референдума за промяна на изборните права.

В него 2,5 млн. души се обявиха за задължителен мажоритарен избор на народни представители и намаляване на субсидията на партиите. Към момента обаче не се вижда желание от политическите сили за конкретни законови промени.

С черна шапка на главата и с подкрепата на небезизвестния Йоло Донев и група граждани, Трифонов заяви, че се явява като гражданин, гласувал в допитването, който иска да бъде чут от депутатите.

„Може би един ден ще им го кажа в тази сграда (…) Македонците влязоха не като депутати вътре”, отбеляза той, правейки връзка с грозните сцени в парламента на западната ни съседка, където националисти и активисти на падналата от дългогодишна власт партия биха депутати.

„Човек може да влезе (в парламента) като избраник, насилствено и доброволно, да го разгледа – мога и по трите”, подчерта Слави Трифонов.

Той за пореден път подчерта, че не е длъжен да обвързва символичната си акция със съкратеното работно време на народните избраници (които днес приключиха работа още преди 10 ч.), като обаче не планира да я прекрати и в следващите дни.

Във връзка с признанието на лидера на БСП Корнелия Нинова, че се е срещала с телевизионния водещ в кабинета на бизнесмена и „червен” функционер Георги Гергов, Слави Трифонов посочи, че са обсъждали референдума и това е била една от срещите му с политически лидери по въпроса (той не каза дали се е срещал с представител на ГЕРБ и, ако да, с кого).

„Георги Гергов е бизнесмен, когото познавам от много години и той и неговото семейство са ми приятели”, посочи шоуменът, който не пропусна да допълни, че работата му в „Шоуто на Слави” го среща с всякакви хора и не дължи отчет за тях.

Трифонов припомни и че е канил в предаването си лидера на НФСБ Валери Симеонов. Между двамата в момента има сериозен конфликт, защото националистът е твърдо против вдъхновени от рефернедума законодателни промени, а в „Шоуто на Слави” беше излъчено разследване за хотел на политика на границата, където са настанявани полицаи.

Преди години обаче Симеонов се „клел”, че няма да се коалира с ГЕРБ и Бойко Борисов и освен това говорил срещу настоящия си партньор в „Обединени патриоти” Волен Сидеров.