„Сидеров да бъде притиснат, да бъде изваден от политиката, да бъде направено дело". Това според лидера на "Атака" Волен Сидеров е целта на делото, което се води срещу него за инцидента на летище Варна.

Снимка: Ладислав Цветков

Софийският градски съд (СГС) заседава днес отново по делото срещу лидера на "Атака", който е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство. Той бе в центъра на  скандал в самолет, пътуващ от София за Варна миналата година. Обиди френско културно аташе, а по-късно скандалът премина във физическа разправа с полицай, който се намесил.

В съда днес Сидеров се яви заедно с депутати от „Атака” и бременната си приятелка Деница Гаджева. Гаджева беше разпитана първа, но се разстрои и заради това заседанието беше временно прекъснато.  Гаджева обяви, че повишаване на тон в самолета не е имало.

Снимка: Ладислав Цветков

„Полицаят Колев лъже, че съм го ударил. Това е една лъжа. А тя се поддържа от неговия колега Недев, който иска да си изгони детето и жената от вкъщи, за да вземе апартамента. Това е моралният облик на полицая Недев, който е излъгал, че аз съм ударил неговия 130-килогрламов колега Колев. Върху това се гради цялото обвинение”, обяви още националистът.