Започна свиканото от президента Румен Радев заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на „Дондуков” 2.

Темата е „Роля на България за развитието на общата политика за сигурност и отбрана на ЕС в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018”. 

Предвидено е на заседанието да бъдат разгледани 6 доклада – един съвместен на вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, още два на Каракачанов, доклад на министъра на икономиката Емил Караниколов, на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, както и доклад на председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски.

На заседанието присъстват: премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владисав Горанов, министър на вътрешните работи Валентин Радев, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев, лидерът на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, лидерът на „Атака” Волен Сидеров и лидерът на „Воля” Веселин Марешки.