Националисти от властта и опозицията заедно срещу мигрантите в Харманли (СНИМКИ И ВИДЕО)
Обитателите на центъра не били "клети бежанци"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 4
  • 6
    6

ВМРО-БНД, НФСБ и "Атака" поискаха на митинг в Хамрнали незабавно закриване на бежанските центрове у нас и изселването на техните обитатели. Според евродепутата Ангел Джамбазки, те "не са никакви клети бежанци, а нелегални имигранти, обратно в Турция, откъдето са дошли".

Протестът, обединил участващите в управлението ВМРО и НФСБ и опозиционната „Атака”, беше провокиран от масовия бой в бежанския център от 28 август. Тогава в мелето участваха 800 афганистанци и иракчани, които повредиха полицейски автомобил.

В Харманли протестират срещу бежанския лагер в града Организаторите настояват за по-строг контрол и вечерен час

Националистите скандираха "На бой за народа твой" и "Пришълците вън" под охрана от над 100 полицаи. Шествието мина през Харманли и стигна до бежанския център. Към привържениците на трите партии се присъединиха и около 500 жители на града.

Не всички в Харманли обаче подкрепят протеста - някои припомниха, че градът е основан от преселници от Беломорска Тракия т.е. отново от бежанци, други коментираха, че лично не са имали никакви проблеми с чужденците.

От ВМРО настояват центърът да стане от закрит тип и да не се позволява на чуждите граждани свободно да го напускат.

Системна злоупотреба с алкохол е вероятната причина за сбиването в бежанския лагер в Харманли Ще бъдат предприети мерки, увериха от Агенцията за бежанците

„Съществуването на тези центрове е заплаха за националната сигурност на българското общество. Въпрос на воля е това да се случи. Досега европейската политика по отношение на нелегалната миграция беше объркана, непоследователна, двулична и лицемерна. Няма никаква логика в изпълняването на Берлинското споразумение, според което тежестта на мигрантската криза трябва да се носи от фронтовите държави”, добави евродепутатът.

Бойко Борисов за мигрантите: Прави се всичко възможно хората да са спокойни Според премиера случващото се в Харманли е доказателство за това, че с право е алармирал за проблеми с бежанците. Той заяви още, че България няма възможност да приема повече икономически мигранти

"Да кажем "не" на ислямското нашествие в Европа и в частност в България. Това не е бежанска вълна, а организирано преселение", предупреди депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

Анкета
Одобрявате ли ограничаването на бежанците в центрове от затворен тип?
Резултати

  • 6
    6
Още по темата
4 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре