Ние сме свидетели на едни изключително мръсни избори, каза лидерът на БСП Михаил Миков по време на пресконференция на „Позитано” 20.

Според него избирателите, гласували за БСП, са били в една много тежка обстановка на насаждане на страх, намеса на силно корпоративно влияние и плащане за власт на тези избори. „Никой в страната не знае каква е избирателната активност на тези избори, последната достоверна информация е от 17.00 часа вчера”, каза още Миков.

Лидерът на БСП добави, че ще има достатъчно възможности за обжалване на изборните резултати.

Според Миков партията не може да оцени като загубени определени големи градове, в които избирателят е предпочел друга политическа сила. „Тези резултати затвърждават БСП като единствената възможна лява алтернатива на днешното управление”, допълни той.

„Още през юли месец ние предупреждавахме за това, което ще се случи. Сега всякакви оправдания не могат да прикрият умишленото създаване на хаос с цел внушаване на определени резултати в изборната нощ”, каза Миков.

В същото време той посочи, че БСП е спечелила в 31 общини още на първи тур кметските избори и около 70 общини, в които ще отиде на балотаж.