Основният фокус на разговорите между премиера Бойко Борисов и директора на ФБВ Джеймс Коми, който е на посещение в България, е бил борбата с корупцията, разясниха принципно източници на bTV. Според тях е обсъдена и възможността да получим техническа помощ и обучение на наши антитерористи заради близостта на България до „Ислямска държава”.

Иначе пред журналисти двамата обявиха единомислие и желание за съвместна работа в борбата срещу киберпрестъпността.  

„Сигурен съм, че връзката ни с България ще бъде все по-силна. Заедно с премиера Бойко Борисов ще се борим с организираната престъпност, с тероризма и киберпрестъпността в интернет”, заяви Коми, като изтъкна важността да посети България в началото на мандата си.

„Много съм щастлив, че наследих тази връзка, за да работим успешно и да защитаваме двете страни. Обсъдихме някои от дейностите с премиера, с които се занимавахме, когато бяхме по-млади. Надявам се, да продължим прогресивната връзка между двете агенции", добави той.

Премиерът Борисов заяви: „Ще продължи добрата работа с ФБР, която имахме и с предишния директор и ще бъде добър наш приятел в общите операции, в които действаме с ФБР и в момента".

Предстоят срещи на Коми с председателя на ДАНС Владимир Писанчев и министъра на вътрешните работи Веселин Вучков.