Кампанията върви нормално и добре. Аз върша своята работа, надявам се, че Министерство на външните работи върши своята работа. Нещата се развиват добре. Това заяви пред журналисти в София Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, цитирана от БГНЕС.

„Усещам подкрепата на много българи, на по-широк кръг, отколкото само правителството, много НПО-та, сдружения, млади хора и българи по света, които ми пишат, които се включват, които имат идеи”, Бокова отговори на въпрса дали усеща подкрепа за нея от страна на българското правителство.

„Това е голяма отговорност за мен. Аз винаги съм подхождала с чувство за отговорност. Това не е някаква лична амбиция, а е нещо, което смятам, че е свързано и с името на България. От моя страна ще направя всичко възможно това да стане”, коментира още по темата Ирина Бокова.

Още една титла за Камата

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова днес обяви световноизвестния български футболист Христо Стоичков за „Шампион на спорта на ЮНЕСКО”.

„Всички българи се гордеем с постиженията ти”, обърна се още Бокова към легендарния нападател на ЦСКА и „Барселона”.

Снимка: Ладислав Цветков

От своя страна Христо Стоичков благодари на Ирина Бокова и заяви, че е горд с това, което Бокова прави за него, за света и за България: „Приемам всичко това като едно голямо задължение, защото спортът обединява много неща, на първо място децата, а оттам нататък те да знаят как да постигнат тези успехи”.