Целта на "БСП за България" е да бъде първа политическа сила на парламентарните избори на 26 март. Това каза пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова след като внесе в ЦИК 6000 подписа за регистрация на коалицията за парламентарните избори.

Внесохме 6000 подписа за шестица, за отличен, заяви Нинова. Тя заяви, че в листите ще участват "и опитни колеги в парламентаризма, и нови, силни лица в гражданската квота, които събират голяма обществена подкрепа". Уверявам ви, че ще има изненади, подчерта Нинова. Тя посочи, че Стефан Данаилов няма 12 години стаж в парламента и ще бъде водач вероятно на две листи.

Основни послания по време на кампанията за "БСП за България" ще бъдат правила, възмездие за тези, които не ги спазват, сигурност и справедливост, облечени в конкретни мерки и политики, отбеляза Нинова.

Като спечелим, ще ви кажем с кого ще управляваме, каза Нинова в отговор на въпрос за евентуална управленска коалиция след изборите.

"Пожелавам на всички партии една смислена, разумна кампания и най-добрият да победи. Ние вярваме, че това ще бъде "БСП за България", каза още Корнелия Нинова.

Днес е последният срок за регистрация на партии и коалиции в Централната избирателна комисия за (ЦИК) за предсрочните парламентарни избори на 26 март.

8 партии и 6 коалиции досега са заявили желание да участват във вота.