Илияна Йотова беше избрана от Националния съвет на БСП за вицепрезидент на ген. Румен Радев. Останалите двама кандидати Дора Янкова и Таско Ерменков са си напрaвили самоотвод.

Кандидатурата на Йотова е била гласувана явно по време на заседанието на пленума.

Тя ще бъде представена и пред всички областни и общински ръководители на структури на БСП, както и кметове на левицата.

Ще бъда президент, който ще казва "не", заяви кандидатът за президент на БСП Румен Радев пред участниците в Националното съвещание на БСП.  Той декларира, че ще работи за националната сигурност, за достойна България, така че всеки българин да се чувства горд, че е българин.

Моята кандидатура показва, че в България има една партия, която се развива и може да носи отговорност, каза Радев. Според него това е сигнал, че всички хора, които искат промяна в статуквото и по-добри дни за България, трябва най-сетне да се обединят. Затова той призова не само за мобилизация в БСП, но и да се работи с всички хора, независимо от техните политически пристрастия.

Много генерали в нашите въоръжени сили са завършили изключително престижни академии, нашите управляващи къде се учиха на висша политика, на стратегия,на геополитика, заяви Румен Радев.

Ясно е, че днес имаме криза на ценностите и на управлението, коментира още кандидатът на БСП за президент. По думите му една партия се сраства с държавата, няма разделение на властите, а това е лакмусът за демокрацията и правовия ред в една държава.

Залогът тук е много по-голям, това не са просто избори, а това са избори, които ще доведат до пробив в статуквото и в обществения живот, коментира Румен Радев. Според него затова се бяга от дебата за ролята и функциите на президента.



В последните пет години един човек, който не беше избран, а беше назначен за президент, обезсмисли тази институция, коментира номинираната за вицепрезидент Илияна Йотова.

Никога повече президентът на България не трябва да допуска държавата да бъде унижавана, не трябва да допуска ситуация, в която ще има началници - това е нашата позиция и нашата платформа, заяви Йотова. 

В кампанията ни няма да има конфронтация и злоба, ще имаме послания за всеки български гражданин, декларира тя.

  • Корнелия Нинова: Румен Радев не е наложен нито отвън, нито отвътре
  • ЦИК: Румен Радев е увеличил повече от два пъти подкрепата си на балотажа
  • Схеми и пропуски хвърлят сянка върху вота
  • Румен Радев – подкрепен от избиратели на всички партии
  • Как реагираха световните медии на избора на Румен Радев? (ОБЗОР)
  • Москва: Ако новата власт в България поиска сътрудничество, ще отвърнем с взаимност
  • Как премина изборният ден за българите в Щутгарт
  • Официалните резултати от изборите вероятно ще са ясни още утре
  • Евгений Дайнов: Бойко Борисов е като обидено дете, комуто всички са виновни
  • Активисти на ГЕРБ от Видин се оплакаха от побой и сплашване