„Тази вечер премиерът Дейвид Камерън опита от традиционната българска кухня”, написа премиерът Бойко Борисов в личната си Фейсбук страница.

Вечерята не мина и без програма. Борисов с гордост отбелязва, че британският премиер и неговият екип за първи път са видяли на живо нестинарски танци върху жар.

Тази вечер премиерът David Cameron опита от традиционната българска кухня. За първи път той и неговият екип видяха на жи...

Posted by Бойко Борисов on Thursday, December 3, 2015

„Разказах му, че нестинарството е един от най-старите български обичаи, който в миналото е бил практикуван и в Беломорска Тракия, а днес е запазен само в няколко села в планината Странджа”, пише още Борисов.

Премиерът Дейвид Камерън e у нас 16 години след предишната визита на министър-председател от Великобритания. Реформите в Евросъюза, борбата с тероризма и бежанската криза бяха трите теми на разговор между премиерите Камерън и Борисов.

По-рано премиерът Борисов се похвали и с друго: „Три папи са ме галили по главата”. Борисов допълни, че ще проведе урок по география на британците, „за да видят, че нашата граница с Турция е по-голяма от тази на Гърция”.