До преди няколко години говорехме за безработица. Сега тя е под 7% и всъщност тези, които не искат да работят, са безработни. Това заяви при откриването на нов завод в Пазарджик премиерът Бойко Борисов.

„Проблемът ни е сега много бързо през техникумите, през дуалното обучение да образоваме повече, да повишаваме квалификацията (…) инвеститорите са тук, а ние не можем да им отговорим с високо производителна и квалифицирана работна ръка“, заяви премиерът, който отбеляза, че новото предприятие ще отвори 2700 работни места.

Преди прерязването на лентата на завода Борисов заяви, че България е дестинация за инвестиции. Хубавото на тези заводи е, че всичко се изнася. Това може само да радва една страна, смята Борисов.

Той задочно отговори и на лидера на БСП Корнелия Нинова, според която не е могъл да преживее загубата на Цецка Цачева от Румен Радев на президентските избори.

„Корнелия Нинова не е спечелила президентски избори, защото те нямаха кандидат, а подкрепиха независим. Да не подскача толкова от Бузлуджа. Веднага след президентските избори бяха парламентарните, където бяхме аз и тя. Резултатът беше категоричен. Аз знам какво правя. Тя да се беше явила на президентските избори. Ръстът на икономиката е 3,9%, няма безработица, излишъкът е 2 млрд. лева. Те с какво могат да се похвалят? Че събориха КТБ? Стига с това двуличие”, каза Борисов.