Отново бутат незаконни постройки в „Арман махала” (СНИМКИ)
Над 20 полицаи охраняваха акцията на фона на напрежението в квартала
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    0

Багери отново влязоха в пловдивския квартал „Арман махала”, за да бутат незаконни постройки. Над 20 полицаи охраняваха акцията на фона на напрежението в квартала.

Събарят се жилищни сгради, които са без каквито и да е строителни документи и книжа и са изградени върху терен общинската собственост. Заповедите за премахване на незаконното строителство са потвърдени от съдебните институции както в България, така и от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Преди време в махалата бяха съборени 15 постройки. Трябва да бъдат съборени общо 27 къщи.

Бутат незаконни постройки в пловдивския кв. „Арман махала” (СНИМКИ И ВИДЕО)Това е продължение на акцията, която започна миналата година

Причината е строителството на бъдещия бул. „Северен”, чието изграждане е финансирано с европейски средства.

Ромите са били предупредени преди десетина дни. Те се опитаха да спрат акцията и се наложи полицията да се намеси. Последва отсрочка от час, за да могат да бъде изнесени останалите ценни вещи.

Част от обитателите на махалата водят битка с общината и са завели дело в Страсбург.

Европейският съд е поискал информация от държавата ни защо се пристъпва към събарянето. Това обаче не спира изпълнението.

В масивната къща, която първа бе разрушена,  живеят четирима души, между които и бебе на няколко месеца. В съседната незаконна къща живеят шестима души, между които и инвалид.

Процeдурата по бутането на незаконните постройки отне няколко години заради обжалването им.

  • 6
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре