Франк Рибери е новият носител на приза футболист номер 1 на Еврпа . Той спечели трофея в конкуренцията на Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Голмайсторът на Шампионската лига за сезона отказа да присъства на церемонията, като официалната причина е участието му с Реал срещу Депортиво в мача за Купата Тереса Ерера. Наградата се връчва за трета година, като победителят го опредалят членовете на Европейските спортни медии.

Това е първи подобен трофей за 30-годишния френски национал. Рибери бе един от най-добрите футболисти на Байерн, който направи исторически требъл през сезона 2012-2013
година - Шампионска лига, първенство и купа на Германия.

В предишните два сезона тази награда неизменно отиваше при играч на Барса - Андрес Иниеста (2012-а) и Лео Меси (2011-а).

Ето и как коментира успеха си Франк Рибери:

"Винаги е приятно да печелиш трофеи. Този е специален за мен тази вечер. Благодаря на ръководителите на Байерн, на моите съотборнци, на запалянковците. Сега мисля за своето семейство, за децата си, за моята жена.
Това беше една изключителна година за Байерн, която бе
чакана дълго време, тази титла в Шампионската лига, спечелена във фантастична среда на ''Уембли''. Байерн заслужаваше този трофей от много време".