Ако продължават да се стараят, колегите от предишното правителство ще спечелят състезанието "кой повече пари от еврофондовете е изгубил". Такъв коментар даде министърът на правосъдието и вицепремиер по еврофондовете Зинаида Златанова пред БНР.

По думите й в края на годината България ще загуби пари по еврофондовете между 200 милиона и 500 милиона евро и тези средства ще бъдат загубени, „защото в последните шест месеца страната имаше други приоритети”. Това допринесе за поглед върху еврофондовете, който ги слагаше по-назад в дневния ред”, уточни тя и призова да се спре с медийната надпревара - кой повече пари ще загуби и кой е договорил по-лошата рамка за България. „Ако продължават да се стараят колегите от предишното правителство, мисля, че могат да спечелят състезанието. Това е контрапродуктивно за нашата държава; не това искат гражданите. Финансовата рамка е договорена, нашата цел е да направим по-добри програми за следващите години", каза Зинаида Златанова.

По думите на вицепремиера назначенията без нужния ценз са ощетили сериозно качеството на администрацията. „Проблемът е главно в този, който е допуснал това да се случва, а не в самите служители", каза тя. Златанова не отрече големия брой незаети щатни бройки в държавната администрация и допусна, че в настоящата трудна бюджетна ситуация ще се вземат необходимите мерки да бъде регулиран въпросът .