Няма напрежение между Реформаторския блок и ГЕРБ, напрежението е между реформаторите и една клика в Плевен. Това обяви зам.-председателят на РБ Найден Зеленогорски в предаването „Тази сутрин” по повод словесната престрелка между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и представители на РБ след втория тур на изборите в Плевен. На балотажа в града спечели кандидатът на реформаторите Георг Спартански.

По думите на Зеленогрски в Плевен е имало купуване на гласове, организирано от ромските босове. Той даде пример с резултатите в най-голямата ромска махала – 805 гласа или 99.51% за кандидата, подкрепен от ГЕРБ – Димитър Стойков, срещу 35 гласа за Спартански или 0.9%. В село Буково пък е пребит застъпник и заплашван на РБ.

Подал съм сигнал полицията, но нямаше адекватна реакция. Вместо това ме повикаха мен в 6 ч. в Икономическа полиция по сигнал срещу мен. Ние вероятно сме купили 0.9%”, обяви Зеленогорски.

Относно думите на Борисов, че е подарил Плевен на РБ, Зеленогроски обяви, че това е обидно твърдение. Според него лидерът на ГЕРБ не е разбрал метафората с „феодалното владение”.

"Няма обективна база да се разкрати коалицията", коментира още Зеленогорски.