Новоучредената партия „България без цензура” на бившия журналист Николай Бареков ще получи представителство в 42-то Народно събрание в лицето на депутати, отцепили се от парламентарните си групи. Това обяви избраният за председател на формацията след учредителното събрание в НДК.

На партийната проява присъства вече независимият Светлин Танчев, влязъл в парламента с листата на ГЕРБ, както и народният представител от Коалиция за България Румен Йончев, който заявил желанието си да се присъедини към „България без цензура” и в най-кратък срок щял да напусне групата на социалистите в НС. „Румен Йончев ще получи от моя страна не ултиматум, по-скоро подкрепа за излизане от Коалиция за България”, посочи Бареков.

По-рано Йончев коментира, че председателстваният от него Земеделски народен съюз отдавна подкрепя инициативата на Бареков. „Нашето виждане е, че ние трябва да бъдем заедно и в кампанията за европейските избори”, посочи депутатът.

„България без цензура" ще има няколко депутати в 42-рото Народно събрание, но те ще гласуват по съвест като опозиционни народни представители, няма да са в позицията на овце”, заяви Николай Бареков, като допълни, че не желае партията му да има своя група в това Народно събрание, защото то било с много нисък рейтинг и обществено доверие.

„Познавам Светлин Танчев. Има и други представители на групата на ГЕРБ, мои близки приятели, които ще напуснат парламента до няколко седмици, те не искат да остават независими”, добави той.