Волен Сидеров се държи като главатар на квартална шайка. Това заяви пред bTV евродепутатът Слави Бинев по повод писмото от представители на разнородни групи в Европарламента, които бяха възмутени, че лидерът на „Атака” си осигурява лоялност на своите депутати, като ги обвързва финансово.

По думите на Бинев критиката на евродепутатите не е дирижирана, защото никой не може да им влияе. Според него поведението на Сидеров обезсмисляло демокрацията и правото на мнение. Бинев заяви още, че около 39 души от „Атака” са били „държани” от лидера си през 2009 г., но той самият не знаел за това.

Евродепутатът прогнозира, че България няма как да стои настрана от скандалите около „Атака” и истината да не излезе наяве. Според него обществото не обръща внимание на случилото се, защото е свикнало у нас „всеки ден да е панаир”.

Бившият съратник на Сидеров посочи Бойко Борисов като основната причина да напусне „Атака”. „Трудно се карам с хора, но когато се случи е завинаги. Глупостта е основният ми опонент”, отговори Бинев на въпрос в какво се крият различията му с лидера на ГЕРБ.

Той разказа, че когато се включил в „Атака” облаците над партията били сериозни, а той самият имал таланта да ги разпръсва. Бинев твърди, че предпазил Волен Сидеров да допусне още грешки. „Питах дали се развеждаме по ромски или европейски. За жалост, националистът избра циганския вариант”, допълни той.

Евродепутатът каза, че „някои хора не издържат на имане”. По думите му Волен Сидеров, както и всеки друг човек, обича лукса, но едва ли може да си го позволи. „На хората обаче им писна и искат отговори. В света няма такова поведение, иначе обществото извлича властта за косите”, коментира Бинев по повод друг скандал с лидера на „Атака” – пътуването до Куба по време на гласуването на бюджет 2014.

Според Слави Бинев правителството на ГЕРБ се характеризирало с груба полицейщина и арогантност, но и сегашното не е по-добро. „Те са началото и края на едно и също нещо”, каза той.

Евродепутатът сподели, че се надява на избори през 2014 г. „Дано влязат партии, които няма да защитават интересите ни на изток или запад, а ще защитават интересите на България по правилата на играта”, каза Бинев.

В ефира на bTV се включи и адвокатът на „Атака” – Стефан Павлов. Той не пожела да коментира интервюто на Слави Бинев, но заяви, че евродепутатът заплашвал Волен Сидеров с убийство. Лидерът на „Атака” на свой ред бил категоричен, че ще си търси правата по съдебен ред. От партията проучвали дали да поискат депутатския имунитет на Бинев.