Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов утре ще предложи да бъде гласувано решение за излизане на партията от коалицията с „България без цензура” и даване на положителен отговор на предложението на Валери Симеонов за създаване на Патриотичен фронт с НФСБ.

„Целта на такова обединение е създаването на мощна патриотична коалиция, която на предстоящите парламентарни избори да даде алтернатива на всички патриотично мислещи български избиратели и обща парламентарна група в следващото Народно събрание, която да бъде незаобиколим фактор за отстояване на българските национални интереси”. Това се казва в прессъобщение на ВМРО, изпратено до медиите.

Междувременно партията на Николай Бареков се готви да се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори сама. От вторник сайтът на партията публикува становища на местните структури, в които се настоява за самостоятелно явяване на изборите. Такава позиция са заявили организациите в София, Пловдив, Сливен, Ямбол, Монтана, Видин, Перник и други.
 
От ББЦ днес посочиха, че остават отворени към преговори с всички политически сили, които не са участвали във властта и "искат да бъдат реална опозиция на работещия заговор между ГЕРБ и ДПС".

"След като ВМРО вече разбраха, че не са желани в коалицията с нас, бързо се преориентираха и се прегърнаха с НФСБ", се казва в декларацията на ББЦ. От партията смятат, че тази коалиция щяла да действа като "патерица" на ГЕРБ и ДПС в следващия парламент.