„Цветан Цветанов винаги е имал много по-високи амбиции, особено при сегашната конструкция на управлението бих допуснал, че лични амбиции прозирад зад декларацията на ГЕРБ”, каза Виктор Лилов в предаването „Лице в лице”.

Според него поредният трус в коалицията е игра между Цветанов и Бойко Борисов, за да бъде притиснат младши-коалиционния партньор.

„ГЕРБ приеха Реформаторския блок да получи определен брой постове в правителството – когато има договор, това означава, че и двете страни са съгласни”, смята Александър Пелев.

„Поставете се на мястото на премиера: в Брюксел сте, заедно с останалите лидери на Европейския съюз и с Турция, и трябва да решите какво ще стане с 2,5 млн. мигранти, които искат да дойдат в Европа. И в този момент се изчита тази декларация. Това би било изнервящо за всеки”, смята Пелев. Виктор Лилов се съгласи с това и каза, че „този сигнал може да дестабилизира психически всеки човек”.

„Ако искаме да се придържаме към метафората за кораба и капитана, бунтът се наказва с това, че бунтарите висят по мачтите – ако съм на мястото на капитана бих очаквал една санкционираща реакция”, допълни Лилов.

Повече вижте във видеото: