Ние не сме патриции, а сме солидарни с българския народ”. Така Велизар Енчев коментира идеите и плановете на новото радикално движение „Българска пролет” в Лице в лице по bTV. Според него, в българската политика има дефицит на политически и човешки морал, като това ще е главната разлика между „Българска пролет” и останалите партии.

Като бивш член на НФСБ, Енчев останал шокиран когато разбрал, че партията му ще се коалира с ГЕРБ. „С риск да останеш извън парламента, не трябва да изневеряваш на избирателите си”, допълни Енчев, като увери, че „Българска пролет” ще спазят всяко едно обещание. 

Както обясни Енчев, "Българска пролет" е социално движение и социална партия, особено в икономическо отношение. "Ние сме много по-близо до идеите на Орбан и в много малка степен до тези на Сириза", допълни той.

На въпроса с кои партии биха се коалирали, Енчев отговори: „Бихме се коалирали с всички партии, които споделят възгледите ни, а те са БСП и АТАКА."  

"БСП като е на власт е с десни позиции, а като е в опозиция – има леви послания. Атака сега са в правилни позиции, но преди бяха на страната на ГЕРБ. И двете са непоследователни", допълни още Енчев.

Според Сова Харис, чиито данни цитира Енчев, „Българска пролет” ще получат 5,2% подкрепа на местните избори. Желанието на Велизар Енчев е да сложи край на управлението на ГЕРБ в местната власт.