Външният министър на Великобритания Филип Хамънд пристига днес в страната ни. Сред темите на разговора ще бъдат кризата в Украйна, реформите на ЕС, борбата с тероризма и общата външна политика на Съюза.

Филип Хамънд ще бъде приет от президента Росен Плевнелиев и от министър-председателя Бойко Борисов.

На следващия ден, 15 януари, в София ще бъде и държавният секретар на САЩ Джон Кери. Неговата визита беше потвърдена официално от Държавния департамент в петък. В центъра на разговорите между Кери и българските официални власти ще бъде "енергийната независимост на страната", съобщиха от Държавния департамент.

Мерките за сигурноста по повод посещението му влизат в сила от днес. Полицейските указания гласят: „Да не се оставят отворени прозорци и балконски врати, да не се паркират коли на платното за движение, и да не се извършват строително-ремонтни дейности на фасадата и покривите на сградите".

Снимка: Ладислав Цветков


От днес влизат в сила ограничения за спиране и паркиране на коли в района между музея "Земята и хората" и НДК. Престоят и паркирането ще са забранени около Народното събрание и БНБ. В четвъртък сутринта няма да се допускат коли в центъра на София около президентството и Министерския съвет.