Управителят на „Снабдяване и търговия” ЕООД Росица Русева е подала оставка снощи, съобщиха от Министерството на отбраната.

От ведомството уточняват, че причините за това й решение са спекулациите около нейното име и дейността й в дружеството.

Припомняме, Русева подаде 6 сигнала до прокуратурата за установени големи липси в Снабдяване и търговия.

Русева беше назначена в дружеството в края на миналата година. Министър Николай Ненчев тогава я определи като „много добър финансист и икономист”, като посочи, че на „Снабдяване и търговия” се разчита за по-активна реализация на излишна бойна техника.

През февруари обаче се появиха публикации, според които Русева е получила отказ от достъп до класифицирана информация.

Посочваше се още, че тя е била в листи на Реформаторския блок и БНЗС и след назначаването си е извършила чистка в „Снабдяване и търговия”.

Същевременно, Софийската градска прокуратура проверява 5 преписки за нарушения в другото голямо дружество на министерство на отбрананата - "Интендантско обслужване".

4 от преписките са прекратени, но предстои образуване на производство по скандален договор за строително-монтажни работи.

Проверката за изчезналите машини продължава. „Образувани са 5 преписки от страна на окръжна прокуратура и аз се обръщам към прокуратурата за по- енергични действия в това отношение”, каза военният министър Николай Ненчев.